Geoptimaliseerd voor 1024x768 - Ontwikkeld door Dompi - ©2006

Den uitslag van den tombola 2021

25.01.2022   Mussenakker - FC Charly's : 1 - 6

Aaaah ... nostalgie ten top. Gaan sjotten op Mussenakker. Maar veel belangrijker was het resultaat, want 3 punten waren echt wel nodig om niet naar beneden te moeten blijven kijken, en eigenlijks zelfs nog ene 5de stek te ambiëren.

Nog steeds een paar geblesseerden (Wannes, Fino en Kris) en ook 2 Corona-gevallen (Kurt en Sammeke). Maar voor de rest was de ploeg compleet! Nico VD startte in zijn eerste wedstrijd van het seizoen en Cé nam de plaats van Esteban achterin in. Haris zou naast Dompi en Fré centraal gestart zijn, maar hij vond het gaatje niet op tijd en daardoor startte Kevin dus.

FCC had de wedstrijd gedurende 70 minuten in handen. Mussenakker dreigde wel met goede diepe ballen en snelle flanken, maar nooit kon de Polle echt bedreigd worden. Eén keertje was het wel raak. Nico schoof ongelukkig weg, waardoor de rechtse flank alleen mocht doorgaan. Hij schoof de bal onder de Polle door. Op dat moment stond het wel al 0-3 voor FCC.

En die 3 doelpunten kwamen op naam van 3 verschillende spelers. bij de 1-0 zette Fre zich goed door centraal. Hij duwde Mensur in het straatje en die was net sneller dan de keeper. Balletje ernaast en bingo! Ook de 2-0 startte in het middenveld. Deze keer was het Kevin die goed druk zette en de bal veroverde. Hij dropte de bal over de verdediging naar Dafke. Wat volgde was een mooi lobje over de keeper en 2-0. De 3-0 kwam van de voet van Jeroen. De verdedging van de Mussen zag er hier niet goed uit en zo kreeg Jeroen de bal pal voor goal van de tegenstander. Zo'n kans laat hij natuurlijk niet liggen. In de eerste helft noteerden we ook nog schoten van Jeroen en een dubbele kans voor Dompi: kopbal over en een vluchtschot op de paal. 1-3 bij de rust.

Na de pauze zou de lat nog 2 keer tussenkomen voor FCC. Dompi stuurde Haris in het straatje, maar zijn schot ging via de keeper op de lat. Daarna was er ook nog een hoekschop van Daf die rechtstreeks op de lat viel. Net geen Olympisch doelpunt dus. Maar FCC bleef wel op z'n elan doorgaan. Sam Meerts met diepe bal op Jeroen en die zet een actie op van de kant naar het midden. Wat volgde was een streep voor de 1-4. Ook Dafke kon een tweede keer scoren. Jeroen met de balrecuperatie en dan simpel tot bij Daf voor de 1-5. Mensur kreeg nog een identieke kans voorgelegd, maar hij kreeg zijn tweede niet gemaakt. Voor Jeroen was het deze keer geen twee, zonder drie. Hij kreeg de bal nog eens van de Mussen en hij zette hiermee de 1-6 eindstand op het bord.

Prachtige en verdiende overwinning! We pakken een verplichtte 6 op 6 en komen daarmee naast den X'Tra (ai ai daar gaat m'n weddenschap al) Volgend weekend zal het wel al andere koek zijn. Dan krijgen we in Oostmalle, de Kliefhamers over de vloer. Naast FC Royal spreken zij ook echt de wil uit om te promoveren. Vorige keer was het uiteindelijk spannend (3-2 verlies), maar die uitslag zegt niets over het geleverde spel. Dat kan veel beter :-p

Mss was dit wel het laatste verslag van mijn hand. Ik leerde afgelopen weekend dat er blijkbaar veel professionele schrijvers in ons midden zijn. De Cédric doet dat blijkbaar heel goed bij Radio 2! Meer kan je hier lezen: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/tag/cedric-van-den-langenbergh/

Fanion-elftal: Polle, Cé, Sam, Nico VD, Jens, Fre, Dompi, Kevin, Jeroen, Daf en Mensur

Vervangingen:
'35 : Tom voor Nico
'35 : Haris voor Kevin
'50 : Dzenan voor Jens

Geel: Cé

Doelpunten:
0-1 : Mensur (Fré)
0-2 : Daf (Kevin)
0-3 : Jeroen
1-3
1-4 : Jeroen (Sam)
1-5 : Daf (Jeroen)
1-6 : Jeroen

FC Charly's dankt zijn sponsors
Apotheek SpysschaertWerner De Koninck - Elektriciteit en Renovatie
Dorpsplaats 20, 2390 Oostmalle

www.apotheekspysschaert.be

+32 3 312 02 09 - info@apotheekspysschaert.be
Cleaning Division
Medisch Centrum Oost
Wasserij St. Lucie

Klik hier voor overzicht alle sponsors24.01.2022   MotM : Mussenakker - FC Charly's

Drie goals en een assist. Ondanks het stevige weerwerk van Daf en Cé, kan je onder deze cijfers niet onderuit. Jeroen werd dan ook terecht verkozen tot Man van de Match. Het is al z'n 6de winst op 15 speeldagen! Netjes!! Dikke proficiat Jeroen !!

1. Jeroen - 18 (7)
2. Daf - 12 (5)
3. Cé - 11 (5)
4. Dompi - 5 (3)
5. Fré - 2 (1)
6. Kevin - 2 (2)
7. Mensur - 2 (2)
8. Nico VD - 1 (1)
9. Tom K - 1 (1)

17.01.2022   FC Charly's - Arte : 2 - 0

Een nieuw jaar, dus we gaan nog eens proberen om wat verslagen online te gooien. Als er snedige pennen zijn, die ook eens een kort verslagje willen maken, laat gerust eens weten.

Coit, 8 wedstrijden achter elkaar niet gewonnen, waarvan 6 verliesbeurten op rij. Afgegleden naar plaats 10 (op 13). Het moest beter in 2022. Zeker als we niet de ganse tijd achteruit wilden blijven kijken. Met Arte kregen we een haalbare kaart (0-8 winst in de heenronde), maar ook voor hun is het natuurlijk een nieuw jaar. Dus we mochten niets aan het toeval overlaten.

FCC kon praktisch op al zijn spelers rekenen. Er zijn nog steeds de langdurig geblesseerden Maarten, Fino en Wannes. Ook Kris (geblesseerd), Kevin (vakantie) en Tom (vakantie) waren er niet bij. Eén tactische wijziging: Esteban verhuisde naar de centrale verdediger, Dompi naar het middenveld. Men kan discussiëren of het ging over de snelheid achteraan of het technisch vernuft in het middenveld.

De eerste helft zat vrij op slot. Beide verdedigingen hadden het goed vast en er was amper ruimte voor een uitgespeelde kans. De weinige kansen noteerden we dan ook op stilstaande fases. Een hoekschop van Daf werd verlengd door Dompi. Jens trapte hoog over. Ook Arte kreeg op hoekschop een goede kans. Fre kon de bal ontzetten op de lijn. Wat volgde was een carambolle voor goal, maar na een seconde of 10 geraakte de bal toch eindelijk weg. Ook Cé kreeg nog een goede kans, maar hij kon de voorzet van Jeroen aan de tweede paal niet binnenwerken.

Na de pauze schoof Jeroen van het centrum naar de rechterkant en daar kon hij meermaals zijn snelheid en techniek bovenhalen. Toch duurde het nog 20 minuten vooraleer hij eindelijk de bevrijdende 1-0 op het bord kon zetten. Actie over de flank, goed naar binnengekomen en dan naast de keeper binnen geschoven. Ook de lat speelde in de tweede helft een grote rol. Fre trapte knap een corner ineens op doel, maar de lat dus. Cé werd dan weer in het straatje gestuurd, maar ook zijn lob belandde op de lat. Een beetje na de 1-0, mocht Arte oprukken. Het schot dat volgde, ging over de Polle .. op de lat dus. Er hadden dus gerust al meer doelpunten kunnen vallen. De 2-0 had al moeten vallen toen Dompi, na een pass van Jeroen, alleen op de keeper mocht gaan. Dankzij een Lukakiaanse controle, kwam er echter geen schot. Maar dan is daar, op 5 minuten voor affluiten, gelukkig iemand met een betere techniek. Jeroen trok er nog eens op uit, passeerde een paar man en zette de 2-0 op het bord. Geruststellend en meteen ook de einduitslag!

Een verdiende en broodnodige driepunter! Ik zag veel inzet, duels en werken voor elkaar. Geen gezever, maar gewoon uw best doen. En dat brengt op! Super! Volgende week trekken we naar Meer. Weer een belangrijke wedstrijd om ons in de buik van het klassement te nestelen ! We spelen al om 14u30!

Fanion: Polle, Sam, Sammeke, Esteban, Jens, Dompi, Fré, Jeroen, Cé, Daf & Mensur.

Vervangingen:
'35 Kurt voor Mensur
'35 Haris voor Daf
'64 Nico VD voor Cé
'64 Dzenan voor Jens

Doelpunten:
1-0 : Jeroen
2-0 : Jeroen

17.01.2022   MotM : FC Charly's - Arte

Heel veel één-tweetjes tussen Esteban en Jeroen deze week. Niet direct op het veld denk ik, maar dus wel bij de stemming voor Man van de Match. De 2 doelpunten van Jeroen moesten nipt de duimen leggen voor het debuut van Esteban als centrale verdediger (met de 0 erboven op). Congratz Esteban !!

1. Este - 30 (12)
2. Jeroen - 25 (12)
3. Jens - 6 (3)
4. Haris - 5 (2)
5. Sam - 4 (3)
6. Sammeke - 3 (2)
7. Dompi - 2 (2)
8. Fré - 2 (2)
9. Cé - 1 (1)

10.01.2022   Nieuwjaarsbrief

Goedenavond!

Aan allen en iedereen nog de beste wensen voor 2022!

De belangrijke zaken in het leven, blijven belangrijker dan voetbal: gezondheid, geluk, plezier! Ik wens het jullie allemaal toe! Het maakt me altijd supergelukkig om op allerlei social media, fotookes en filmpjes te zien van nieuwe babietjes, kleine feestjes, wandelingen, cafébezoeken ... Ik hoop, nee ik ben ervan overtuigd dat we met de Charly's in 2022 eindelijk ook nog eens wat kunnen organiseren en dat we elkaar dus wat meer IRL mogen zien !!

Hou FB, de website en jullie mail maar in de gaten over aankomende activiteiten. Dat gaat niet lang meer op zich laten wachten.

Voor 2022 reken ik tenslotte ook nog op een sportieve revival. Onze curve van verloren wedstrijden ging eind 2021 steil omhoog en dat moeten we snel omdraaien. Alle gezichten in dezelfde richting, werken, vechten en dan gaan die punten zeker weer komen! Komende zaterdag krijgen we de eerste grote kans: thuis moet Arte er aan geloven ! LET OP: officieel mogen er geen toeschouwers langs het terrein staan. Vanuit de kantine mogen jullie wel kijken en in principe zal die open zijn want U21 speelt om 13u00!

Ik hang er nog een weddenschap aan vast: indien we op het einde van het seizoen BOVEN Sporting X'Tra staan, dan gooi ik €100 bij in de pot om op te drinken! Momenteel staan ze 6 punten boven ons, met evenveel wedstrijden. Moet haalbaar zijn, niet ??

Geniet nog van de winter, de kerstboom die weer wat langer mag blijven staan, familie en vrienden! En tot binnenkort !!

Dominique
20.12.2021   MotM : FC Unlimited - FC Charly's

Ook bij onze laatste wedstrijd van 2021, werd er gestemd voor de Man van de Match.

De winnaar stond bij 5 van de 7 stemmers op de eerste plaats! Congratz Polle!! Esteban komt op 2, Jens op 3.

Het is de derde weekwinst voor Polle.

1. Polle - 15 (5)
2. Este - 7 (3)
3. Jens - 5 (3)
4. Daf - 5 (4)
5. Sam - 4 (2)
6. Dompi - 3 (2)
7. Jeroen - 2 (1)
8. Mensur - 1 (1)

06.12.2021   MotM : FC Royal - FC Charly's

Het was deze week een strijd tussen 3 spelers die al eens samen het podium deelden. Het was ook een strijd tussen twee jonkies en één ancien. Maar het was de jongste van de drie die het meeste punten behaalde. Hij scoorde ook de enige goal voor FCC. Proficiat Esteban!!

1. Este - 15 (7)
2. Fré - 10 (4)
3. Cé - 9 (4)
4. Mensur - 5 (3)
5. Polle - 3 (1)
6. Tom K - 3 (2)
7. Dzenan - 1 (1)
8. Jens - 1 (1)
9. Kevin - 1 (1)

29.11.2021   Overlijden Noël Van Mol

Ik zal nog altijd grapjes met je maken.
We zullen samen door het stille landschap gaan.
Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken,
raak je mijn hart nog duidelijker aan.

Afgelopen week moesten we spijtig genoeg afscheid nemen van Noël Van Mol, vader van ex-speler Wouter Van Mol.

Velen van mijn generatie kennen Noël al van onze kindertijd bij Oostmalle Sport. Altijd een graag gezien figuur, goedlachs, super kerel! We gaan hem missen!

Veel sterkte aan Wouter, Inge, Jord, Lenn, Maarten, Katleen en Bent, alsook alle familie, vrienden en kennissen.

Meer info.


29.11.2021   MvdM : FC Charly's - Sport 82

Ook bij een 2-8 nederlaag wordt er gestemd voor de Man van de Match. Het was uiteindelijk Cé die aan het langste eind trok. Congratz!

1. Cé - 15 (6)
2. Daf - 12 (7)
3. Kurt - 11 (4)
4. Sammeke - 5 (3)
5. Polle - 5 (4)
6. Jens - 4 (2)
7. Mensur - 4 (2)
8. Fré - 4 (2)
9. Dzenan - 3 (1)
10. Dompi - 3 (2)
29.11.2021   FC Charly's - Sport 82 : 2 - 8

FCC zit momenteel in een dipje. Allez, een heel diep dipje eigenlijk. We zitten momenteel aan 1 op 18 in de competitie en we zijn daarmee afgezakt naar de 10de plaats. Afgelopen weekend telden we 9 geblesseerden en nog 4 afwezigen door allerlei omstandigheden. Hopelijk keert er volgend weekend wat volk terug en vallen er niet te veel anderen af ...

Desondanks alle afwezigen, stonden er 13 spelers op het wedstrijdblad. Da's nog steeds 4 meer dan Belenenses. Het Witte Konijn dan de trainers uit hun hoed toverden was Kris Van der Schoot. Hij maakte na bijna 4 jaar nog eens deel uit van de wedstrijdkern voor een officiële wedstrijd. (27/01/18 vs KFC Horemans Beerse).

De wedstrijd begon Dramatisch voor FCC. We waren amper 20 minuten ver en het stond al 0-5. Balverlies, slijk en een voorzet die binnen dwarrelt, we kunnen ook niet echt zeggen dat het allemaal mee zit. Maar ook zonder afbreuk te doen aan de start van Sport 82: veel inzet, snelheid, druk.

FCC probeerde toch nog in de wedstrijd te komen en de volgende 35 minuten waren we zeker de evenknie. Nog voor de rust scoorden we de 1-5 en dit dankzij een opportunistische Kurt Marynissen. Direct na de pauze werd een goal van ons afgekeurd en misten Mensur & Dompi een grote kans. Sport 82 werd ver van eigen doel gehouden en kon minder dreigen. De laatste 15 minuten begon Sport weer meer te dreigen op de counter en daarbij wisten ze nog 3 keer te scoren: 1-8. Auwtch. In de laatste minuut kon FCC nog tegenscoren. Een hoekschop van Daf die in 1 keer werd binnengetrapt door Cé. Uiteindelijk dus 2-8, een beschamende einduitslag.

Het was - minstens - de 60ste onderlinge confrontatie tussen FC Charly's en Sport 82. Sport won deze overduidelijk en oververdiend. Veel jonge gasten, nog een paar ouderdomsdekens, maar met goed en snel voetbal. Proficat !!

Soms moet je eens heel diep vallen om daarna weer naar de top te klimmen. We weten dat we het kunnen. Dat toonde ons het begin van de competitie, alsook bv de wedstrijd tegen Sporting X'Tra. Een steeds ander fanionelftal, maakt het natuurlijk niet makkelijk, maar hey .. kop omhoog en volgende week terug laten zien wie FCC is! Ook al is het tegen FC Royal, met inzet kan je al heel ver komen!!

Fanionelftal: Polle, Dompi, Jens, Dzenan, Sammeke, Fré, Daf, Cé, Tom, Mensur en Kurt.

Vervangingen:
'50 : Vincent DH voor Kurt
'60 : Kris VDS voor Tom K
Toon alle berichten.

Overzicht quizzen FCC

Inloggen
Log in
Registreer


Volgende wedstrijd
FC Charly's
FC De Kliefhamers
29/01/2022
15:00
Statistiek


Vorige wedstrijd
Mussenakker
FC Charly's
1
6Topschutter top-3
1. Jeroen Verboven 15
2. Dave Coët 5
3. Cedric Van den Langenbergh 4


Volgende activiteit
Total Loss Festival op 4/9/2022
Eindhoven