Geoptimaliseerd voor 1024x768 - Ontwikkeld door Dompi - ©2006


Gelukkige verjaardag Laurens Denis !!!
21.09.2019   3de Quiz Brandweer Rijkevorsel

Voor de derde keer trokken we naar de brandweerkazerne van Rijkevorsel. Niet alleen voor de quiz, ook voor quizmaster Stoffelen EN voor de overvloed aan drank- en eetmogelijkheden! Het werd als vanouds een echte Guy quiz, alhoewel hij zijn vrijheid een beetje zag ingeperkt worden en we zelfs 2 ronden minder speelden dan verwacht.

Q(F)CC haalde 143 punten op 164. Niet slecht, maar een fotoronde over acteurs en actrices (12 op 20) en een fotoronde over vlinders (5 op 12), deden onze kansen op een hogere plaats in de eindrangschikking slinken. Het werd uiteindelijk de 9de plaats op 47 deelnemende ploegen.

Volgende week quizzen in een heel speciale setting: de kerk van Sint-Jozef Rijkevorsel. Ik ben benieuwd !

Q(F)CC: Luc, Rob, Ben, Tim, Peter en Dompi
FC Charly's dankt zijn sponsors
Algemene Bouwwerken Steve SmitsRoelen Tom Elektro
De Zwaantjens 14, 2390 Oostmalle

+32 474 71 73 07 - info@bouwwerkenstevesmits.be
Surcele - Oaked pub
Dr Tom Eggers
Kapsalon Van der Schoot

Klik hier voor overzicht alle sponsors16.09.2019   FC Charly's - FC Achterstenhoek : 2 - 0

Afgelopen zaterdag speelde FCC zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Lekker weertje, goed veld (dank u Oostmalle Sport). Ik ben dan wel weer niet de grootste fan van Achterstenhoek. Toffe mannen uit Gierle, geen probleem hoor, maar een stevige ploeg die ons niet echt ligt. Coit, alle matchen moeten worden gespeeld.

Wegens tombola verplichtingen en zaterdagavond black-out, iets minder wedstrijdinformatie ... Men vulle aan waar nodig :-)

De eerste helft was voor FCC. De bal bleef goed in de ploeg en we konden regelmatig druk zetten op de keeper. Vrije trappen van Nico (geblokt en naast), Mensur voorlangs, Maarten scherp ... Maar zonder succes. Na zo’n 25 minuten kwamen we toch 1-0 voor. Fré met een vrije trap die Fino nog net met de kop kan binnen houden. Aan de eerste paal duikt Tom Keysers op die in 2 keer de bal binnen werkt. FCA krijgt ook één grote kans, maar Polle komt goed uit zodat hun spits (tussendoor alleen voor goal gespeeld) niet tot scoren komt. We rusten bij 1-0.

De tweede helft was een beetje een copy van vorige week. Waar FCC de eerste helft controleerde, moest het de tweede helft de bal aan de tegenstander laten. FCA zette met 3 aanvallers veel druk en werd ook gevaarlijker. Zo moest de Polle twee keer goed uitkomen en twee keer was hij ook winnaar. De corners van FCA waren goed, maar FCC verdedigde sterk. Zo’n 10 minuten voor affluiten kreeg FCA de kans op de 1-1. Een hoekschop bleef steken voor de goal en de bal lag voor het binnentikken. Dompi kon er nog zijne 44 3/4 tussen steken, waardoor de bal terug in hoekschop gedevieerd werd. Zette FCC daar dan niets tegenover. Jawel, we probeerden op de counter de overwinning binnen te halen, maar we waren net niet doelgericht genoeg. Ook de keeper van FCA had nog 2 prima reddingen in huis op pogingen van Maarten. Vijf minuten voor affluiten viel dan toch de bevrijdende 2-0. Jerre kreeg na een inworp de bal toegespeeld. Hij bleef rustig en bediende Maarten op de 16. Die draaide goed weg van zijn tegenstander en trapte in de draai het leer voorbij de keeper. Grote opluchting ! FCA probeerde nog even, maar ook daar was de veer gebroken. Nog 1 corner, maar ook hier zat de verdediging weer goed tussen! Affluiten en 2-0 overwinning !

Een tweede verdiende overwinning voor FCC. Ja, er was de druk van FCA, maar FCC bleef uiteindelijk toch goed overeind. Komend weekend trekken we naar Beerse om daar de Koninklijke Familie Horemans partij te geven. Wedstrijd start om 15u00 op terreinen van Lentezon.

Kern:
Polle, Fré, Dompi, Nico VD, Kevin, Tom B, Fino, Kurt, Tom K, Mensur en Maarten

Vervangingen:
‘15 Jerre voor Kurt
‘35 Sammeke voor Nico VD
‘35 Daf voor Tom K

Bank:
Ken

Doelpunten:
1 - 0 Tom K
2 - 0 Maarten

16.09.2019   MotM: FC Charly's - FC Achterstenhoek

Deze week was de spreiding der stemmen veel groter dan vorige week. Maar ook deze week was het weer spannend. Fre, Polle en Fino bleven zij aan zij, maar uiteindelijk is er wel een nummer 1, 2 en 3 uitgekomen: Fino behaalde 1 puntje meer dan Polle, die voor de tweede week op twee strandt. Fré kwam uiteindelijk 4 puntjes te kort.

Congratz Fino !!!

1. Fino - 17 (9)
2. Polle - 16 (7)
3. Fré - 13 (5)
4. Dompi - 8 (4)
5. Kevin - 7 (4)
6. Maarten - 6 (3)
7. Tom B - 6 (4)
8. Jerre - 1 (1)
9. Ken - 1 (1)

09.09.2019   Harlem 22 - FC Charly's : 2 - 3

Op zaterdag 7 september mocht FC Charly’s de competitie 2019 - 2020 op gang trappen op de Leemshoeve in Turnhout. Men verwachtte veel regen, maar uiteindelijk werd het een schitterende namiddag. Harlem 22 verwachtte al 2 seizoenen in derde klasse te spelen, maar - even het verslag voor steken - ze verdienen met deze ploeg wel degelijk hun plaats in tweede.

De start van het nieuwe seizoen had voor beide ploegen geen verkenningsronde in petto. Harlem 22 speelde vrank en vrij naar voor, continue 2-3 spitsen en daar nog 1 of 2 opkomende mannen achter. De verdediging van FCC vond snel zijn positie en kon de aanvalsgolven tijdig neutraliseren. FCC liet zich ook niet kennen en via de flanken werd de keeper van Harlem een paar keer onder druk gezet. We zagen een paar goede schoten van onder meer Haris, maar niet doelgericht genoeg. De grootste kans in de eerste helft was voor Nico Van Dyck. Zijn schot vanop ongeveer 30 meter, strandde op de binnenkant van de paal. We gingen rusten bij een 0-0, maar het was zeker geen saaie eerste helft.

In de tweede helft was het spelpeil misschien net minder, de spektakelwaarde steeg volop. Na goed 5 minuten in de tweede helft beging Tom Bruynen een - lichte - penaltyfout. De kans voor Harlem om 1-0 voor te komen. Maar dat was zonder de Polle gerekend die de bal uit z’n doel ranselde. Bij het vervolg ging de bal via Kurt diep naar Maarten. Die kon de bal verlengen en zette zo Mensur alleen voor de keeper. Mensur aarzelde niet en ipv 1-0, was het meteen 0-1. Niet veel later, weer een diepe bal van Kurt en Mensur weer alleen op de keeper: 0-2. En te weten dat Mensur tussendoor nog een bal op de lat gelobt had of zijn hattrick was een feit. FCC had alles onder controle en dacht de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen. Maar 10 minuten voor tijd, was alles op 2 minuten te herdoen. Eerst Dompi met een blunder van formaat: terugspelen, wegkeilen .. Alles wat goed, maar de bal laten afsnoepen en zo de spits alleen naar de Polle laten gaan, was niet het beste idee. De spits van Harlem pakte het cadeautje aan en zette de 1-2 op het bord. Geen minuut later, counter van Harlem. De bal werd diep op links gespeeld, scherpe voorzet naar de tweede paal en de 2-2 stond op het bord. Alles te herbeginnen! En Harlem had bloed geroken. Polle moest met lijf en leden tussenkomen om een scherpe voorzet onschadelijk te maken. Maar ook FCC kan counteren. Tom Keysers zet zich goed door in de vijandelijke 16. (Hij zal zich dat nog bekopen met een kotske). En ook Maarten doet hetzelfde. Zo beland de bal bij Mensur, die eerst nog een verdediger uitkapt, en vervolgens de 2-3 binnen trapt. Een hattrick, gene zuivere, maar geen enkele Charly die daar om zal malen! Maar FCC moest nog een paar minuten alle zeilen bijzetten. Ook vorig jaar werd er in de slotfase nog 3-3 gespeeld! Het was bibberen tot op het einde. Polle moest nog 2 keer tussenkomen met een schitterende redding en hij zorgde er zo mee voor dat de 3 punten mee naar Oostmalle mochten!

FCC had, op de penaltyfase en een paar counters na, de wedstrijd helemaal onder controle. Op 2 minuten tijd werd echter alles uit handen gegeven en was het nog pompen of verzuipen om de 3 punten mee naar Oostmalle te nemen. Dankzij Mensur zijn derde en een paar puike reddingen van Polle, werd toch een verdiende overwinning gepakt. Volgende week - thuis tegen FC Achterstenhoek om 15u00 - maken we het hopelijk minder spannend !

Basiself: Polle, Dompi, Sam, Kurt, Nico VD, Tom B, Fre, Mensur, Kevin, Haris en Fino.

Vervangingen:
- ‘35 Maarten voor Haris
- ‘35 Tom K voor Sam
- ‘45 Anthony voor Fino
- ‘55 Andrej voor Nico

Doelpunten: Mensur x3


09.09.2019   13de Algemene Quiz De Nief Bloemenwijk, Beerse

Naast de voetbal, startte afgelopen weekend ook het nieuwe quizseizoen.

Q(F)CC begon niet denderend, want de eerste 4 antwoorden waren fout! Bij de eerste tussenstand (na 2 rondes) stonden we dan ook op een gedeelde 7de plaats op 5 punten van de leiders.

Maar doorheen de avond, kwam de machine meer en meer op gang. We haalden één voor één onze voorliggers in, maar de leiders waren wel gaan vliegen. Twee puntjes scheidden ons uiteindelijk van de winnaars, de Huurlingen.

Eindresultaat: 119 op 150

Q(F)CC: Hoffie, Ben, Luc, Pejke, Kurt en Dompi
09.09.2019   MotM: Harlem 22 - FC Charly’s

Ik zou het eens moeten nakijken, maar slechts 5 gekozen spelers is toch bij het minste gekozen ooit. Maar de keuzes lijken me meer dan terecht.

Het werd een titanenstrijd tussen de Polle (penalty gepakt, paar fantastische reddingen op het einde) en Mensur (hattrick). Op het einde trok Mensur aan het langste eind ! Tom Bruynen mocht nog als derde mee op het podium.

Congratz Mensur !!

Mensur - 27 (10)
Polle - 21 (9)
Tom B - 8 (7)
Kurt - 3 (3)
Fino - 1 (1)

26.08.2019   B-Reserven Lentezon - FC Charly's : 4 - 0

Voor de 4de keer heeft FC Charly’s een vriendenwedstrijd gespeeld tijdens de vriendendagen van FC De Noordpool in Beerse. En voor de derde keer was het schitterende weer te warm misschien... Tegenstander: B-Reserven van Lentezon (vorig seizoen nog kampioen in hun reeks).

Tal van vakantiegangers waren weer van de partij en doordat er ook 2 debutanten bij waren, konden we maar liefst 16 Charly’s op de - denkbeeldige - feuille opschrijven.

De eerste helft was niet goed. FCC geraakte amper aan het doel van de tegenstander en ook in de combinatie werd er niet veel klaar gespeeld. De enige echte kans was er voor Kevin die van schuin rechts op doel trapte, maar daar de keeper tegen kwam. FCC speelde dan ook nog wat mee met Lentezon, waardoor ze 3 goals in de schoot kregen geworpen.

De tweede helft was misschien iets beter, maar ook nu kwamen er weer geen kansen. We kregen het debuut te zien van Anthony Maes (cafébaas Deja-Vu) en van Andrej Bielik (de eerste Slovaak in Oostmalse loondienst). Beide speelden een verdienstelijke wedstrijd, maar konden het tij niet meer keren. De reserven konden via een afgeweken bal nog één scoren waardoor de einduitslag op 4-0 kwam.

Oefenwedstrijden zeggen niet alles, het was wel heel warm, de tegenstander was best goed en het veld iets minder. Volgende week vliegen we er weer in met de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding: “thuiswedstrijd” op FC Bariton (Wechelderzande) om 15u tegen SV Nooit Verwacht. Dit gevolgd door BBQ en FCC Awards !

Kern (doorlopend vervangen): Polle, Sam, Sammeke, Jens VDW, Kurt, Fré, Haris, Fino, Daf, Kevin VDK, Mensur, Dompi, Arne, Ken, Anthony en Andrej.
21.08.2019   Voorbereiding seizoen 19-20

De afgelopen 2 weken speelde FCC reeds 2 oefenwedstrijden. Allebei kenden ze een bevredigend resultaat.

Op zaterdag 10 augustus werd FC Saloed verslagen met 8-0. Doelpunten waren er van Daf (4), Maarten, Ken, Tom K en Jens.

Een week later stond de jaarlijkse wedstrijd tegen VK Drengel Sport op het programma. Meestal geen spek voor onze bek. FCC had nog tal van afwezigen door vakantie en daardoor moeten we beroep doen op een paar huurlingen van den Bariton. Waarvoor een dikke merci. FCC speelde verdienstelijke en werkte hard. Maar Drengel Sport is gewoon een betere ploeg dan ons. Er werd nipt verloren met 1-2, doelpunt voor FCC gescoord door Frits.

Komende zaterdag spelen we, tijdens de vriendendagen van de Noordpool, onze volgende oefenwedstrijd en dit tegen de B-Reserven van Lentezon. Afspraak aan het terrein aan Oosteneinde in Beerse om 15u20.

Kern FC Saloed: Polle, Sam, Sammeke, Cé, Tom B, Tom K, Daf, Fino, Ken, Maarten, Kevin, Jens, Arne en Glenn.

Kern Drengel Sport: Polle, Daf, Tom B, Sammeke, Cé, Kevin, Fino, Guy Verheyen, Frits, Haris, Alan Bauweraerts, Yann Rombouts, Arne en Jerre
30.07.2019   Jaarlijkse kroegentocht FCC

Goedemiddag !

Komende vrijdag zetten we voor de 30ste keer Oostmalle kermis in met onze 31ste Kroegentocht !
(Kroegentocht numero 1 vond plaats op ander moment, maar sindsdien altijd met Oostmalle kermis)

Het aantal cafés is ondertussen wel geslonken, we tellen er nog 3. Maar dat geeft ons de tijd om overal iets rustiger te blijven zitten (of hangen) :-)

Het tijdsschema zal ongeveer als volgt zijn:
- 20u : Café De Valk (met Club Brugge op TV)
- 22u15: Muziekcafé Déjà-Vu (met optreden van Covergroep Zat Van A)
- 00u00: Café X'Tra (afsluiten met Vlaamse Avond)

In begin van de avond leggen we klein potteke, een deel komt ook nog uit kast. Later op de avond zien we dan weer wel 📷:-)

Tot vrijdag !!
27.07.2019   Overlijden Jef Lodewijckx

Herinner mij,
Herinner mij in stralende zon
hoe ik was, toen alles nog kon


Met droefnis melden wij u het overlijden van Jef Lodewijckx, grootvader van Fre en Christophe. Veel sterkte aan Fre, Inez, Rune, Christophe, Lisa, Marie, familie en vrienden.

U wordt vriendelijk uitgenodigd de uitvaartliturgie met asurne bij te wonen op woensdag 31 juli om 10u00 in de Sint-Laurentiuskerk te Oostmalle.

Meer info.


Toon alle berichten.

Overzicht quizzen FCC

Inloggen
Log in
Registreer


Volgende wedstrijd
FC Charly's
Sporting X'Tra
28/09/2019
15u00
Statistiek


Vorige wedstrijd
KFC Horemans Beerse
FC Charly's
4
1Topschutter top-3
1. Mensur Pacariz 3
2. Maarten Peeters 2
3. Tom Keysers 1


Volgende activiteit
15de Herfstquiz VNV De Kruk op 27/9/2019
6 Personen. In de kerk van St-Jozef.