Geoptimaliseerd voor 1024x768 - Ontwikkeld door Dompi - ©2006

Terug

Vorige pagina - Volgende pagina

02.02.2020   Arte - FC Charly's : 1 - 7

We hadden eigenlijk 2 doelen voor deze wedstrijd. Winnen natuurlijk (Arte zou hiermee op 13 punten gezet worden) en ook de 0 houden (Anders evenaarden we een record). Er was veel wind en we begonnen wind af.

Onze timekeeper Harry had het allemaal mooi bijgehouden. Precies 18 seconden had het geduurd of FCC stond 1-0 voor. Na de aftrap belandde de bal via een paar tussenstationnekes bij de Polle die de bal naar voor trapte. Gedragen door de wind botste de bal over de laatste 2 verdedigers van Arte en zo kwam Maarten alleen voor de goal. Hij kreeg alle tijd en ruimte en kon netjes langs de keeper binnen leggen. 1-0 en het begin van een MP-namiddagje. Een paar minuten stonden we al 2-0 voor. Kurt speelt diep op Maarten wiens schot gepakt wordt. Kevin is goed gevolgd en tikt binnen. Een Gouden Start! Zette Arte hier dan niets tegenover? Absoluut niet. Ze zetten vanaf minuut 1 hoog druk, en hun 12 kon de bal op het middenveld goed bijhouden. Maar achteraan stond de deur toch een beetje open. Halfweg de eerste helft kwam Arte op 1-2. Doordrukken over rechts en een voorzet die iedereen passeerde behalve een goed gevolgde middenvelder aan de tweede paal. FCC was niet aangeslagen, bleef Arte goed opvangen en bleef in balbezit goed counteren. Met nog zo’n 10 minuten te spelen was er een diepe bal van Dompi. De verdediging van Arte kon de bal slechts licht beroeren waardoor Maarten in balbezit kwam. Zijn lob (volgens sommige met mythische proporties), ging over de keeper in doel: 3-1. Net voor de rust konden we nog een 4de keer scoren. Mensur met de voorzet, Maarten met zijn derde van de namiddag.

Na de pauze was het even aanpassen. Geen wind meer in de rug, maar pal op de kop. We wisten uit de eerste helft dat Arte een goede lange bal en snelle spitsen had. In het begin van de tweede helft, kreeg Arte dan ook een paar goede kansen. Polle met een schitterende kattesprong en daarna nog eens met een vuist, hielden de 1-4 op het bord. Na zo’n 15 minuten moest Arte met 10 verder. Eerst een domme gele kaart voor mekkeren, een beetje later een gevaarlijke tackle, tweede geel en dus rood. In principe zou FCC zijn schaapjes nu op het droge moeten hebben, maar ... Er kwam geen maar. Arte kon nog wel paar keer dreigen (op de deklat, Polle met een redding, schoot voorlangs ..), maar FCC kreeg ook zijn kansen. We noteren nog schoten (net) naast van Maarten en Kevin, maar we konden ook nog 3x scoren. Eerst Haris op een vrije trap (netjes naast de muur), daarna nog 2x Maarten op assist van een Arte-verdediger. Eindstand: 1 - 7.

De eerste 1-7 ooit. De eerste wedstrijd ooit op 1 februari. De eerste 5-klapper voor Maarten.

De uitslag doet vermoeden dat Arte een vogel voor de kat was. Maar dat doet hen onrecht aan. Aanvallend hebben ze meer - echte - kansen gecreëerd dan onze vorige 2 tegenstanders samen. Verdedigend waren ze echter wat naïef. Starten met 3 verdedigers met die wind en dan een domme rode kaart. FCC maakte hier optimaal gebruik van, had af en toe eens wat meeval en wist ook slechts 1 doelpunt toe te staan. Een verdiende overwinning en een goede boost voor de wedstrijd tegen de ongeslagen leiders Dacia 2018. Volgende week om 15u00 op ons C-terrein.

Startelftal: Polle, Tom K, Sam, Dompi, Sammeke, Fre, Fino, Kurt, Mensur, Kevin en Maarten

Vervangingen:
‘35 Haris voor Kurt
‘40 Daf voor Mensur
‘40 Cé voor Tom02.02.2020   MotM : Arte - FCC

Om te weten wie er deze week ging winnen, had ik geen papiertjes nodig. Vijf doelpunten en een assist maken van Maarten de meer dan verdiende Man of the Match!

Daarachter was het wel nog spannend. Fino houdtd 3 puntjes voorsprong op Polle en Kevin. Polle pakt plaats 3 omdat hij één driepunter scoorde en Kevin niet.

Congratz !!

1. Maarten - 37 (13)
2. Fino - 12 (7)
3. Polle - 9 (5)
4. Kevin - 9 (5)
5. Sammeke - 8 (5)
6. Kurt - 4 (2)
7. Fré - 4 (4)
8. Sam - 1 (1)
26.01.2020   Quiz KLJ Sint-Lenaarts

Afgelopen weekend behaalde Q(F)CC zijn derde podiumplaats op 3 quizzen. We startten sterk en we stonden halverwege op een tweede plaats. Maar het tweede deel lag ons iets minder en we zakten nog een plaatsje. We hadden 156 punten en daarmee scoorden we 155 punten meer dan de laatste !

Q(F)CC : Tim, Lex, Koen , Rob, Luc en Dompi

Neil en z’n Young - 164 / 172
Oliver - 158
FC Charly’s - 156
Portie Gemengd - 152
Dagje uit met de maten - 14826.01.2020   FC Charly's - Sport 82 : 1 - 4

Ik moet mijn verslag eigenlijk quasi hetzelfde beginnen als 2 weken geleden. Sport 82 is de verdiende winnaar van deze wedstrijd. Ze speelden snedig, kort op de bal en met veel enthousiasme. OK, je kan zeggen dat ze 3 doelpunten op een presenteerblaadje hebben gekregen, maar dat doet niets af van de overwinning.

Was FCC dan zo slecht? In de eerste helft kregen we moeilijk voet aan de grond. Maar de wedstrijd had misschien anders kunnen lopen als Daf - alleen voor de keeper - had gescoord. Hij kon niet afwerken en een beetje later was het wel prijs aan de overkant. Fre iets te enthousiast en met een vermijdbare fout in de 16. De strafschop die volgde werd netjes afgewerkt. Nog geen 2 minuten later stond het 0-2. De terugspeelbal van Tom was te kort, en viel net tussen Sam en Polle. De spits van Sport 82 twijfelde niet, zette zich ertussen en kon vervolgens scoren in een lege goal. FCC probeerde wel, maar geraakte amper bij de keeper. Kevin met een goede doorsteekbal naar Daf, maar die kon hem net niet meenemen. Een beetje later kwam Daf nog eens alleen voor de keeper, maar ook nu kon hij niet afwerken. Sport kreeg nog paar kansen, maar die gingen voorlangs.

De tweede helft begon veelbelovend voor FCC. Nico met een lange vrije trap en Fino die overal tussendoor de bal netjes binnen kopte. Het sein om meer druk te zetten. Ja, maar ook Sport liet zich niet onbetuigd en met 2-3 spitsen, bleven ze het de verdediging moeilijk maken. Een van die spitsen kon in de 50ste minuut de 3-1 op het bord zetten. Hij ging een verloren bal oppikken en vanop de hoek van de 16 trapte hij staalhard in de verste hoek. Ook in tweede helft kwam FCC 2x alleen voor de keeper. Eerst Mensur, daarna nog eens Daf, maar ook nu weer geen succes. Sport 82 was veel opportuner. Weer zo’n bal die vervelend valt voor een verdediging en net tussen Tom en Polle. Weer zit de spits er korter op en kan hij makkelijk afmaken. 1-4 en wedstrijd gespeeld. Op het einde gaan de poppetjes nog even aan het dansen na een terechte (donker?) gele kaart voor Sammeke. Een beetje frustratie, mannensport zekers ...

Het grootste verschil vandaag? De afwerking zeker en vast. FCC kreeg zeker 4 open kansen, en scoorde niet. Sport 82 kreeg 3 cadeautjes en scoorde 1 fantastische goal. Moesten de doelpunten anders vallen, had de wedstrijd anders kunnen uitdraaien. Maar zoals bovenaan al gezegd, op basis van speelbeeld, verdiende overwinning voor Sport 82.

Elftal: Polle, Sam, Cé, Nico VD, Tom K, Fré, Fino, Haris, Kevin, Mensur en Daf.

Vervangingen
‘35 Dompi voor Sam
‘50 Sammeke voor Nico
‘60 Kurt voor Haris

Gele kaart: Sammeke

Doelpunten:
0-1 : penalty
0-2 : XX
1-2 : Fino
1-3 : XX
1 -4 : XX
26.01.2020   MotM - FC Charly's - Sport 82

Weinig twijfel over de Man van de Match. Fino kreeg 6 van de 9 kopstemmen en blijft daarmee ver de rest voor. Congratz Fino !!

1. Fino - 21 (8)
2. Kevin - 7 (4)
3. Cé - 6 (2)
4. Fré - 6 (3)
5. Nico VD - 4 (2)
6. Dompi - 3 (2)
7. Tom K - 3 (2)
8. Haris - 1 (1)
9. Mensur - 1 (1)
10. Sam - 1 (1)
11. Sammeke - 1 (1)
19.01.2020   Quiz me Rijko

Op de jaarlijkse quiz van Korfbalclub Rijko uit Rijkevorsel (met onder meer Tom Soontjens en Miel Nuyts in het jeugdbestuur) behaalde Q(F)CC zijn eerste overwinning van 2020.

We behaalden 117 punten op 154 en bleven daarme Smarticus (109) en de Kwistenbiebels (105) goed voor !

Goede (niet te makkelijke) quiz, heel lekkere soep en kazekes en een leuk zaaltje met een perfecte tafel locatie aan den toog ! Meer moet dat niet zijn ! :-)

Q(F)CC: Hoffie, Lex, Rob, Luc, Koen en Dompi12.01.2020   Salfenkermis 2020

Goedenavond,

Voor diegene die volgende week zaterdag graag met FC Charly's mee naar Salfenkermis gaan:

Bijeenkomst: Deja-Vu om 13u00
Op Salfen: omstreeks 14u00
Einde: ???

Tot volgende week !12.01.2020   Sporting X'Tra - FC Charly's : 4 - 2

De eerste wedstrijd van 2020 mogen we omschrijven als een complete No-game van FCC. Op alle vlakken werden we vandaag overtroefd door Sporting X’Tra. Die brachten een sterke ploeg met zeer goed middenveld op de been. Deze ploeg kan onmogelijk op een laatste plaats staan, maar wisselende bezettingen kunnen daar natuurlijk wel voor zorgen. Hopelijk voor hen, kunnen ze een vervolg breien aan deze sterke prestatie.

Voor FCC geldt het omgekeerde. Hopelijk kunnen ze zich na een weekje rust (vrij komend weekend), herpakken voor het tweeluik Sport 82 en Arte. Alhoewel we nog steeds op een 4de plaats staan, bedraagt de kloof met de laatste 3 ploegen slechts 10 punten !!

Ik geef u nog even de 2 grootste kansen van elke helft weer. In de eerste helft was er sublieme steekbal van Haris die door Daf ineens net over werd getrapt. In de tweede helft kreeg Mensur de kans om te scoren. Zijn penalty ging echter hard en hoog over.

Elftal: Polle, Sam, Dompi, Sammeke, Tom K, Fino, Anthony, Haris, Daf, Mensur en Maarten

Vervangingen:
‘15 Kurt voor Anthony
‘35 Nico VD voor Tom K
‘55 Kevin voor Daf

Geel: Fino

Doelpunten:
1 - 0 : voorzet die pardoes over de Polle aan de tweede paal binnen valt
2 - 0 : balverlies in het centrum. Dompi was mee opgeschoven, waardoor alles achteraan open lag. Proper uitgespeeld van Sporting X’Tra.
2 - 1 : FCC met mooie actie op rechts. Via Tom, Fino en Haris kwam de bal bij Mensur. Zijn voorzet werd door Maarten aan de eerste paal afgewerkt
3 - 1 : gezondheidswandeling door het middenveld van FCC. Niemand die afstopt en de bal verdwijnt onder Polle binnen
4 - 1 : verre ingooi waarna de bal via de hand van een Sporting-speler bij een andere komt. Scheids fluit niet en makkelijke goal.
4 - 2 : Mensur wordt diep gestuurd door Kevin. Mensur kapt terug, maar de bal gaat nogal ver. Daar staat gelukkig Maarten die afwerkt.

06.01.2020   12de Visclub Campina Quiz

Onze eerste quiz in 2020 kwam er wel heel snel. We maakten op 3 januari namelijk ons debuut op de quiz van Visclub Campina uit Sint-Lenaarts.

Quizpresentator was Guy Stoffelen, maar hij werd bijgestaan door Dirk Vrints van Campina die ook wat (vnl muzikale) rondes op zich nam.

Na twee derde van de quiz kampeerden we op plaats 5-6. Onze laatste rondes waren goed, maar niet wauw. Groot was dan ook verbazing dat we nog op de tweede plaats belandden. Een schitterend resultaat op sterk bezette quiz (2 SP-punten en paar ploegen uit top-200 van Belgische Quiz Ranking)

Q(F)CC: Ben, Hoffie, Koen, Rob, Luc en Dompi

Resultaat
Kluizenaars - 162
FC Charly’s - 157
Goblin - 156
De Scharrekens - 155
Voor ik het vergeet - 155
P-Team - 154
Bende Van Tourette - 151
Ernie, Poepie & Company - 149
Hashtag Gui Too - 148
Bamby Pang Gang - 147
23.12.2019   27de Quiz KFC Zwarte Leeuw

De laatste quiz van 2019 en toch een beetje speciaal en spannend. We konden namelijk voor de 13de keer in 2019 een podiumplaats pakken en dat zou een record zijn! En hiervoor konden we zelfs rekenen op 2 ploegen.

Het was een heel goede en leuke quiz. Heel afwisselend, soms uitdagend, goed tempo en een paar voetbalvragen/rondes die ons misschien wel voordeel gaven tov andere ploegen. Uiteindelijk konden we beslag leggen op plaatsen 2 en 5, wat toch heel knap is op 23 ploegen. Spijtig genoeg zat er tussen die vijfde plaats en de derde plaats slechts 1 punt en zat daar misschien ook nog meer in. (Afhankelijk van de schifting ...)

Stand
Foregone conclusion - 205
FC Charly’s - 199
Oliver - 195
De Brug - 195
Witloofstoempers - 194

Q(F)CC: Koen, Rob, Luc, Pat VO, Toon en Dompi
Witloofstoempers: Hoffie, Ben, An, Lex, Miel en Leen

In 2019 speelden we in totaal 33 quizzen. Hierbij behaalden we 13 podiumplaatsen en vielen we er 6 keer net naast. (23 keer op 33 in top-5)

Goud: 3x
Zilver: 7x
Brons: 3x
4de: 6x
5de: 4x
6de: 1x
7de: 1x
9de: 3x
10de: 2x
11de: 1x
13de: 2x

Zorgden mee voor deze schitterende resultaten: Hoffie (28), Rob (27), Dompi (25), Luc (22), Koen (20), Ben (19), Lex (12), Inge (7), guy (7), Pejke (6), toon (5), Benny (4), Kurt (4), Miel (2), An W, Dave Simons, Pat VO, Ronny, Jeanine Schoeters, Vincent De Houwer en Leen Adriaensen !

Merci en congratz !!

Meer statistieken op https://www.fccharlys.be/quizzen/home.html
Inloggen
Log in
Registreer


Volgende wedstrijd
FC Charly's
FC Beuckie
29/02/2020
15:00
Statistiek


Vorige wedstrijd
FC Charly's
FC De Zwaantjes
0
3Topschutter top-3
1. Maarten Peeters 17
2. Mensur Pacariz 10
3. Tom Keysers 5


Volgende activiteit
Jaarlijks Diner voor Bestuur en Sponsors op 27/2/2020
Om 19u in restaurant Nicoty.