Geoptimaliseerd voor 1024x768 - Ontwikkeld door Dompi - ©2006

Terug

Vorige pagina - Volgende pagina

21.09.2020   FC Charly's - Mussenakker : 2 - 3

Dertien jaar geleden (24/11/2007) mocht FCC thuis aantreden tegen Mussenakker. Net als afgelopen zaterdag stonden er toen maar 9 spelers van Mussenakker op het terrein. (Ze startten wel met 10, maar Peter VDS had er al snel ene uitegeschakeld).

Het verslag van toen leest voor 50% als het verslag van afgelopen zaterdag. FCC heeft het moeilijk om het spel te maken en als we dan tegen een ondermacht moeten spelen, komen we moeilijk in ons spel. En dan moet het ook allemaal een beetje mee zitten. Nog even terug naar 2007, 2-0 voorkomen, moeilijk begin tweede helft, aansluitingstreffer voor de 2-1, maar daarna gelukkig nog een goede 20 minuten voor een 6-1 overwinning.

Ook afgelopen zaterdag kwamen we 1-0 voor. Een schitterende doorsteekpas van Fino naar Mensur, die beheerst afwerkte. Even later deed Fino dat nog eens over, maar Dompi kopte volledig verkeerd op de bal. Halfweg de eerste helft sloeg het noodlot toe. Na een kopduel kwam een speler van Mussenakker ongelukkig terecht op de kuit van Fino. Achteraf zou blijken dat de achillespees is afgescheurd en dat hem een maandenlange revalidatie wacht. Veel sterkte Fino. Met Fino niet meer op het veld, kreeg FCC het moeilijker. Twee counters van Mussenakker bracht hen nog voor de rust op een 1-2 voorsprong. Heel FCC verrast.

Na de pauze startte FCC weer goed, maar ook deze week bleek het scoren moeilijk te lukken. Het zit ook allemaal niet mee, das ook waar. Via een dieptebal van Sam Meerts en een knappe actie van Haris kwamen we wel op 2-2. Maar na balverlies en een derde counter, stond Mussenakker 2-3 voor. FCC bleef drukken, maar Maarten, Haris en Tom (op het kruis) kregen de bal er niet in. In de laatste 10 minuten kreeg Mussenakker - door het hoge spel van FCC - nog verschillende kansen, maar afwerken zat er voor geen enkele van de 2 ploegen nog in.

Een pijnlijke nederlaag. Net als vorige week had er eigenlijk los gewonnen moeten worden en dan stond je lekker met 6 op 6 bovenaan. Maar het was zo’n wedstrijd van niks. Alle respect voor Mussenakker en hun inzet (met toch wel snelle en goede spits), maar dit mag je niet verliezen. De frustraties zaten diep, maar er is maar één manier om daar mee om te gaan: volgende week dikke revanche in Turnhout tegen FC Atlas. Dat zijn we aan onze supporters wel verplicht!

Fanionelftal: Polle, Dompi, Sam, Sammeke, Fre, Fino, Haris, Kevin, Daf, Maarten en Mensur.

Vervangingen:
‘20 Anthony voor Fino
‘35 Cé voor Sammeke
‘35 Wannes voor Polle
‘ 40 Tom voor Daf

Goals:
1 - 0 Mensur (Fino)
1 - 1
1 - 2
2 - 2 Haris (Sam)
2 - 3
21.09.2020   MotM : FC Charly's - Mussenakker

Goed en slecht nieuws kunnen heel dicht bij elkaar liggen. Fino werd door jullie uitgeroepen tot “Man van de Match”, maar een duel in de eerste helft zorgde ervoor dat hij vroegtijdig het veld moest verlaten.

Zaterdag was er nog hoop op zware kneuzing of scheurke. Vandaag kreeg hij het harde verdict dat achillespees afgescheurd is: 6 weken gips en minstens 3 maanden revalideren. In 2020 zullen we hem sowieso niet meer op een plein zien staan.

Veel sterkte in de revalidatie Fino !!

1. Fino - 11 (4)
2. Kevin - 7 (3)
3. Dompi - 7 (4)
4. Cé - 6 (4)
5. Sammeke - 4 (2)
6. Haris - 2 (1)
7. Maarten - 2 (1)
8. Polle - 2 (1)
9. Fré - 1 (1)
15.09.2020   Lidkaarten seizoen 2020 - 2021

Beste leden,

Afgelopen weekend trapten we het seizoen 2020 - 2021 af. Dat wil dus ook zeggen dat onze nieuwe lidkaarten er zijn. Het kleurtje ken ik nog niet, maar Natascha zal ze vanaf komend weekend weer aan de man/vrouw brengen.

De prijs bedraagt nog steeds €7.00. Hiervoor kan je sowieso deelnemen aan alle activiteiten en dit tegen voordelig tarief EN je hebt gratis inkom op de fuif. (Als we nog wat kunnen / mogen organiseren)

Geraak je niet meteen op de voetbal, dan kan je ook €7 overschrijven op BE43 9531 3237 9101 met vermelding van de aangesloten leden.

Groeten
FC Charly's13.09.2020   MotM : Sir Lancelot - FC Charly's

Het werd een spannende strijd tussen 3 verschillende posities op het veld: verdediging (Dompi), middenveld (Fino) en aanval (Mensur). Uiteindelijk besliste de eerste zondagochtend-Whatsapp-stem over de winnaar. Dompi wint met 2 punten voorsprong op Fino. Mensur eindigt op plaats 3, met 15 punten.

Congratz!

Ter info: het eerste getal is het aantal punten, het tweede is het aantal stemmen

1. Dompi - 22 (10)
2. Fino - 20 (9)
3. Mensur - 15 (8)
4. Fré - 6 (2)
5. Sammeke - 6 (3)
6. Wannes - 4 (3)
7. Kevin - 3 (3)
8. Nico VD - 2 (1)

Totaal aantal personen die gestemd hebben : 1313.09.2020   Sir Lancelot - FC Charly's : 2 - 1

Na bijna 7 maanden (22/02 en een 0-3 nederlaag tegen de Zwaantjes), mochten we nog eens een officiële wedstrijd afwerken. Hopelijk de eerste van een gans seizoen. Na een vrij goede voorbereiding trokken we naar de knappe accommodatie van Sir Lancelot, aan de kolonie in Merksplas.

FCC begon heel sterk aan de wedstrijd. Al vrij snel waren er goede kansen voor Maarten en Daf, maar de afwerking was nog niet optimaal. Eigenlijk bleef FCC de ganse eerste helft baas, maar dit kon spijtig genoeg niet in doelpunten omgezet worden. Het was zelfs The Sir, die 2 keer van Oostmals balverlies kon profiteren, en zo 2-0 kon voorkomen. Verder noteren we nog 1 kans voor The Sir, een schot voorlangs. Ondanks al het overwicht kon FCC slechts 1 kans verzilveren. Een diepe bal van Nico VD op Mensur, die prima afwerkt. Ruststand : 2 - 1.

Het begin van de tweede helft krijgen we zelfde spelbeeld. FCC probeert de druk te houden, maar het scoren lukte niet. Langzamerhand zette The Sir zijn voet naast die van FCC. Dit had te maken met de energie die stilletjes aan verloren ging en waardoor er ook meer ruimte kwam voor de counter. Wannes werd een paar keer getest met schoten van op afstand, maar zijn vuisten stonden paraat. Net na zijn invalbeurt, kreeg Haris de kans op de 2-2, maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal in backschot. FCC probeerde de laatste 10 minuten nog alles naar voor te gooien, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Eindstand : 2 -1.

Een wedstrijd die eigenlijk nooit verloren mocht worden. Een gemiste kans om het seizoen prima te starten. FCC kreeg tal van grote en kleine kansen, maar kon spijtig genoeg niet scoren. The Sir profiteerde in de eerste helft van onze foutjes en kon in de tweede helft relatief makkelijk stand houden. Volgende week krijgen we onze eerste thuiswedstrijd. We spelen tegen de gasten van Meer en dit om 16u !

Fanionelftal: Wannes, Dompi, Nico, Sammeke, Fre, Fino, Anthony, Daf, Tom, Mensur en Maarten

Wissels
‘35 - Kurt voor Maarten
‘35 - Kevin voor Anthony
‘40 - Sam voor Nico
‘50 - Haris voor Tom
Bank: Polle

Gele kaart: Kevin

Doelpunten
1 - 0
2 - 0
2 - 1 : Mensur (Nico)06.09.2020   Veteranen Oostmalle - FC Charly's : 3 - 1

De Veteranen van Kvc Oostmalle Sport wonnen gisteren verdiend, het oefenduel tegen FC Charly's met 3-1. Ze kwamen vrij snel 2-0 voor (een lucky goal en een aanval over links). FCC kwam nog voor de rust op 2-1 na een mooie aanval over verschillende stationnetjes en Haris met de afwerking.

Na de pauze ging het spel op en neer. Fré kreeg 5 minuten voor affluiten de kans op de 2-2, mar miste. Bij de volgende actie was het 3-1, een schitterende schot over Wannes in de verste hoek.

Volgende week begint de competitie. Vanaf we weten waar, wanneer en tegen wie, laten we het jullie weten.03.09.2020   Draaiboek Corona

Goedenavond.

Komende zaterdag spelen we onze eerste "thuiswedstrijd" en de weken daarna volgen er hopelijk meer. Zoals jullie wss wel weten, is er nog steeds Corona. 🙂 We willen geen politie of strenge vader spelen, maar als vereniging hebben we ook plichten en regels waar we ons aan moeten houden.

En één van die zaken is een draaiboek voor onze wedstrijden. We hebben een summier document opgemaakt dat je bovenaan deze pagina kan terug vinden. Gelieve dit even door te nemen, zodat je weet wat er van spelers en supporters gevraagd wordt.

Alvast bedankt voor jullie samenwerking en laat er ons een - hopelijk lang - veilig en sportief seizoen van maken !01.09.2020   Overlijden Jos Van Oosterwijck

Ik heb lang en gelukkig geleefd,
niets gevraagd en veel gekregen
en ben van alle dingen voldaan
stilletjes ter Here gegaan.

We vernamen vandaag het overlijden van Jos Van Oosterwijck. Voor de oudere garde is Jos synoniem met de kantine van Oostmalle Sport. Jaren voorzag hij, samen met Josée, ons van het nodige gerstenat of een goede analyse over een wedstrijd. Mooie verhalen zullen meer dan waarschijnlijk de komende weken nog over de tong gaan.

Tal van actieve en ex-Charly's hebben een nauwe band met Jos. Langs deze weg willen we Josée, Pat, alle familie, vrienden en kennissen de nodige sterkte toewensen in deze moeilijke tijden.

Omwille van de uitzonderlijke situatie is het spijtig genoeg niet mogelijk om samen afscheid te nemen. Het afscheid in de St.-Laurentiuskerk te Oostmalle zal in intieme kring plaats hebben op zaterdag 5 september 2020.

Gelegenheid tot groeten in de rouwkamers Jochums, Dorpsweg 13, te Oostmalle woensdag en donderdag van 18 tot 18.30 uur.24.08.2020   Voorbereiding seizoen 2020 - 2021

Er werden nog 2 oefenwedstrijd bevestigd voor onze voorbereiding. In principe start de competitie op zaterdag 12 september.

29/08 15u00 : FC Unlimited - FC Charly's
05/09 15u00 : Veteranen Oostmalle - FC Charly's17.08.2020   VK Zegbroek - FC Charly's : 2 - 2

Het mag wel, het mag niet, het mag wel, het mag niet ... Op zondag 16 augustus mocht het wel en dus konden we onze eerste oefenwedstrijd van het seizoen spelen. Het was zo goed als 6 maanden geleden dat we nog eens op een voetbalveld stonden en het deed deugd!

VK Zegbroek was voor ons een nobele onbekende die ik de zondagscompetitie speelt. Afgelopen seizoen kwamen ze niet uit de onderste regionen, maar na de wedstrijd lijkt het ons ook niet zo’n makkelijke reeks te zijn.

De wedstrijd ging goed op en neer, met kansen aan beide zijden. Iedereen zocht nog beetje zijn draai, getuige het vele balverlies. De eerste grote kans was voor Sammeke maar zijn voorzet/schot botste tegen de lat. FCC kwam 0-1 voor na een doelpunt van Mensur op een schitterende doorsteekbal van Haris. Zegbroek kwam wel snel langszij: een voorzet naar de eerste paal en hard binnen gekopt. Toch mocht FCC nog met een voorsprong gaan rusten: Mich scoorde de 2-1.

Vroeg in de tweede helft ontzette Dompi de bal slecht zodat Zegbroek een aanval kon opzetten. Hun spits werd foutief gestuit en de daaropvolgende vrije trap werd zeer mooi binnen geschilderd. De wedstrijd bleef gelijkopgaand, maar de kansen van Zegbroek waren wel veel groter. Twee-drie keer kwamen ze alleen voor de Polle, maar de bal ging telkens naast. Ook FCC kreeg nog een reuzekans, maar Liam (jonge maat van Anthony) miste van kort bij voor leeg doel. (Genre Raheem Sterling tegen Lyon). Er werd niet meer gescoord: 2-2 als einduitslag.

Een leuke tegenstander en plezante match na 6 maanden stil liggen. De nodige afspraken werden reeds gemaakt voor volgend jaar. Volgende wedstrijd is weer op een zondag: volgende week 23/08 in Wechelderzande tegen FC Bariton.

Ploeg: Polle, Dompi, Sam, Sammeke, Nico VD, Fré, Kevin, Haris, Mensur, Daf, Kurt, Anthony, Andrej, Liam, Mich en Christophe Franck.
Inloggen
Log in
Registreer


Volgende wedstrijd
FC Atlas
FC Charly's
26/09/2020
15:00
Statistiek


Vorige wedstrijd
FC Charly's
Mussenakker
2
3Topschutter top-3
1. Mensur Pacariz 2
2. Haris Sadiki 1
3.


Volgende activiteit
32ste Algemene Quiz FCC op 30/10/2020
Om 20u00 in de Notelaar