Geoptimaliseerd voor 1024x768 - Ontwikkeld door Dompi - ©2006

15.10.2018   KFC Horemans Beerse - FC Charly's : 3 - 1 (1-1)

Een klassiek verhaal van het deksel en de neus.

De wedstrijd tegen de Horemannen is één van de meest gespeelde wedstrijden in ons 40-jarig bestaan. De Horemannen hadden de statistieken nog mee, maar FCC wilde na 2 uitoverwinningen, nu ook een derde keer de 3 punten mee naar Oostmalle nemen. De wedstrijd begon met 10 minuten vertraging omdat er geen scheidsrechter was. Gelukkig kon Horemans een vrijwilliger vinden in de kantine. Voor ons geen onbekende, want het was Toon Veelaert (wedstrijd prima onder controle, goed laten voetballen, merci Toon!)

In de eerste helft was FCC de meest gevaarlijke ploeg. Sammeke en Nico VD hun voorzetten waren prima en er waren goede kansen voor Tom Keysers (alleen voor de keeper, naast), Ali (kopbal op de keeper), Kevin (schot over), Daf, Maarten, ... Scoren is soms niet makkelijk. Na 25 minuten kwamen we dan toch 0-1 voor. Daf kreeg de bal in de 16; hij legde goed achteruit en Fino scoorde zijn eerste van het seizoen. FCC bleef daarna baas, maar kreeg daarna weer een typische FCC-goal tegen. Onnodig balverlies, verschillende spelers uit positie, diepe bal naar hun snelle spits die 40 meter met de bal kan lopen en voorbij Polle binnen tikt. We gaan rusten met een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Ook na de pauze gaat FCC op zijn elan voort. Er zijn weer een paar grote kansen. Een doelpunt van Daf wordt nog - terecht - afgekeurd voor buitenspel en blijkbaar zat daar het breekpunt voor FCC. Horemans nam de wedstrijd meer en meer in handen en Polle begon ook werk te krijgen. Hij redde een paar keer heel gevat, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven op een zondagsschot dat via een vreemde bots over hem in doel belandde. FCC ging nog wat drukken, maar kon geen kansen meer creëren en liep keer op keer op de counters van de Horemannen. Polle zat weer goed tussen, maar 5 minuten voor tijd werd de doodsteek uitgedeeld. Weer een diepe counter en de bal werd langs Polle en via de paal binnengetrapt: 3-1. Dit werd ook de einduitslag.

Weggegeven punten, want hier hadden we altijd iets moeten rapen. Als team schoten we te kort: 45 minuten de overhand, vele grote kansen, maar ook niet zo goed verdedigd. We pakken het goede mee naar volgende week, het slechte blijft in Beerse! Dan gaan we op zoek naar onze eerste thuisoverwinning. Dit zullen we moeten pakken tegen Harlem 22, die afgelopen weekend hun eerste punten behaalden (7-0 winst tegen de Mengelmoes). Iedereen op post !!

Kern: Polle, Nick ('55 Dompi), Sammeke, Nico VD ('45 Shane), Kurt ('35 Haris), Fino, Kevin, Tom K, Daf, Ali ('50 Fre) en Maarten.
FC Charly's dankt zijn sponsors
Drankcenter KerstensCarwash Splash
Turnhoutsebaan 172, 2390 Oostmalle

Website Drankcenter Kerstens

+32 3 312 06 50 - drinksoostmalle@vanoevelen.be
Mintjens
Frituur Pic-Nic
Handwerken Lea

Klik hier voor overzicht alle sponsors15.10.2018   MvdM KFC Horemans Beerse - FC Charly's

Voor de tweede keer dit seizoen hebben we een ex aequo bovenaan. Zowel Fino als Sammeke behaalden 14 punten, maar omdat Fino een driepunter meer heeft, is hij onze Man van de Match ! Polle strandt op de derde plaats.

1. Fino - 14 (6)
2. Sammeke - 14 (6)
3. Polle - 9 (4)
4. Daf - 5 (3)
5. Tom K - 2 (1)
6. Nick - 2 (2)
7. Ali - 1 (1)
8. Nico VD - 1 (1)

15.10.2018   Q(F)CC - Quiz Paal-En Bergstraatje

Afgelopen vrijdag hebben we een mooie tweede plaats behaald op de quiz van het gebuurt Paal- en Bergstraat.

We behaalden 101 punten op 130. We kwamen 1 punt tekort voor de eerste plaats. Winnaar werd Progressief Malle (lees: Lex Van Loon).

Wel eindigden we als eerste voor 'De Zuipbeker'. We verdienden hiermee 6 mooie karaffen gevuld met drank naar keuze en een bak Trappist Extra.

Einstein brains: Koen, Luc, Rob, Tim, An en Pat VO
10.10.2018   MvdM : Mengelmoes - FC Charly's

Un peu en retard, maar hier is hij dan. Ik denk dat er over de winnaar weinig discussie was: 3 goals en een assist! Dan verdien je te winnen. Congratz Daf! Voor plaatsen 2 en 3 was het iets spannender. Tom Keysers kan nog net Haris en Fino afhouden!

1. Daf - 29 (11)
2. Tom K - 12 (5)
3. Haris - 10 (6)
4. Fino - 9 (5)
5. Fré - 6 (4)
6. Tom B - 5 (4)
7. Mich - 1 (1)

01.10.2018   MvdM : FC Charly's - FC Beuckie

Voor de eerste keer dit seizoen was er een gelijkspel voor de overwinning. Zowel Nick als Haris kregen 20 punten. Het klassement stipuleert dan eerst dat we kijken naar het aantal stemmen, maar dat waren er evenveel. En dan kijken we naar het aantal 3-punters. Hierin scoorde Haris er 5 en Nick eentje minder. Dus de overwinning deze week gaat naar Haris en dit voor Nick en Dompi.

1. Haris - 20 (8)
2. Nick - 20 (8)
3. Dompi - 10 (6)
4. Daf - 6 (4)
5. Shane - 2 (2)
6. Hans - 1 (1)
7. Sammeke - 1 (1)

01.10.2018   FC Charly's - FC Beuckie: 0 - 4 (0 -2)

De derde thuiswedstrijd van dit seizoen en ineens ook al de tweede derby. Tegenstander van dienst: nieuwkomer in 2de klasse en buren uit Westmalle: FC Beuckie.

De bedoeling was om onze 2de overwinning van dit seizoen te pakken en zo in de veilige middenmoot te komen. Maar FCC had een complete offday en het was te verwonderen dat dit FC Beuckie nog geen punten had behaald. Beuckie pakt verdiend de 3 punten mee naar Westmalle en FCC zal zich moeten bezinnen om komend weekend in Turnhout punten te gaan rapen! Anders wordt die aansluiting met de middenmoot toch al groot...

0-1 : vrije trap rechtstreeks aan de eerste paal binnen gewerkt
0-2 : vrije trap naar de tweede paal, waar een spits de bal zonder een verdediger in de buurt, kan binnenkoppen
0-3 : hoekschop over de grond naar de eerste paal en hard binnen getrapt
0-4 : slecht uitverdedigen waardoor er ineens 4 man van Beuckie voor Polle en Hans staat. De bal wordt makkelijk binnen gelegd.

FCC kreeg kansen om doelpunten te maken, maar ze waren niet doelgericht, werden gepakt door de keeper of tegengehouden door een Charly... Precies een Anderlecht-probleem dat wij hebben: efficiëntie ...

Kern: Polle, Hans, Sam VL ('55 Shane), Tom ('50 Ali), Tim ('35 Dompi), Daf, Frits, Nick, Kevin, Fre en Haris.

Geel: Sam VL, Hans, Ali en Nick (?)
01.10.2018   Q(F)CC - Quiz Rode Kruis Malle

Op de 4de quiz van het Rode Kruis van Malle, behaalde Q(F)CC een 10de plaats op 22 ploegen. Het was een sterk bezette quiz met De Haasjes als terechte winnaars !

Einstein Brains: Tim, Ben, Toon, Kurt, Luc en Koen..
23.09.2018   The Sir United - FC Charly's 0 - 4 (0 - 0)

Voor zijn eerste uitwedstrijd van dit seizoen, trok FCC naar Merksplas waar het The Sir United in de ogen keek. De voetbalterreinen van de kolonie in Merksplas, moet zowat het mooiste zijn, waar we tegenwoording terecht kunnen. Na 2 - laat het ons maar noemen zoals het is - slechte wedstrijden, was het tijd om eens een goede wedstrijd op het veld te leggen. Doordat Frits nog ziek was, stonden er slechts 13 spelers op het wedstrijdblad.

De eerste helft ging gelijkopgaand. FCC had iets meer balbezit en kon af en toe goed dreigen via de flanken. Maar in het begin waren de betere kansen wel voor The Sir. Wel met de hulp van FCC. Balverlies op gevaarlijke plaatsen (een oud zeer) leidde voor gevaarlijke aanvallen, maar Polle, Nick, Dompi ... konden de ballen blokken of wegwerken. Halverwege de eerste helft kwam de eerste grote kans voor FCC. Maarten trapte een vrije trap vanop 25m snel op doel, maar het schot was te zwak en de keeper kon makkelijk pakken. Even later mocht Tom alleen op doel afgaan, maar zijn schot met links strandde ook op de keeper. Rusten met 0-0.

De tweede helft begon heel goed voor FCC. Centeren, bal diep, een verdediger die onder druk van Daf de bal centraal speelt en Maarten die daar met buitenkantje rechts via de paal scoort! 0-1. En nog was het niet gedaan. Paar minuten later, een aanval vanachter uit: Polle, Hans, Nick, Dompi, Daf. Bal diep over rechts waar Tom en Maarten goed druk zetten. Weer een verdediger die slecht inspeelt en Maarten die zo de 0-2 op het bord kan zetten. Daarna het kantelmoment van de wedstrijd. The Sir met een goede aanval waardoor hun centrale middenvelder de bal centraal op 7 meter van de goal in zijn bezit krijgt. Zijn schot wordt echter fabuleus gered door de Polle zodat het 0-2 blijft. FCC blijft nu de betere ploeg, houdt The Sir van zijn eigen goal en is zelf nog gevaarlijk. Twee keer wordt er nog gescoord. Eerst weer goede duels van Tom en Maarten op rechts. Maarten met de voorzet en Daf die op z'n Trnava's scoort! Daarna nog diepe bal op Maarten. Maarten blijft rustig en past op Haris. Die blijft nog rustiger en legt de bal mooi naast de keeper binnen. 0-4. Eindstand!

FCC wint voor de eerste keer dit seizoen en dit ook op overtuigende manier. Met 2 goals en 2 assists is Maarten overtuigend Man van de Match. Maar ook zonder de Polle en in het verlengde de ganse verdediging hadden we 0 niet kunnen houden op de moeilijke momenten. En wat nog belangrijker was, voor de eerste keer ook teurg mooi voetbal op de mat. Volgende week spelen we een nieuwe derby: deze keer thuis tegen FC Beuckie!

Kern: Polle, Hans DC, Nick, Sam VL, Dompi, Fre, Kevin ('60 Wannes), Ali ('35 Haris), Tom, Daf en Maarten

Geel: Nick
23.09.2018   MvdM: The Sir United - FC Charly's

Weinig discussie over de top-2 deze week. De ene was betrokken bij alle 4 de doelpunten, de andere zorgde ervoor dat The Sir op beslissende momenten niet kon scoren. Proficiat Maarten en Polle! Daarachter lag het iets meer open, maar uiteindelijk behaalde Fre vrij overtuigend de derde plaats met 14 punten!

1. Maarten - 44 (17)
2. Polle - 31 (15)
3. Fré - 14 (9)
4. Kevin - 7 (4)
5. Hans - 4 (3)
6. Nick - 3 (2)
7. Daf - 2 (2)
8. Tom - 2 (1)
9. Dompi - 1 (1)

23.09.2018   FC Charly's evenaart een 22-jarig oud record!!

Voor de derde uitwedstrijd op rij, kon de verdediging de nul houden !!

Binnen 2 weken kan dit record verbroken worden in de uitwedstrijd in Turnhout tegen de Mengelmoes!
Toon alle berichten.

Overzicht quizzen FCC

Inloggen
Log in
Registreer


Volgende wedstrijd
FC Charly's
Harlem 22
20/10/2018
15:00
Statistiek


Vorige wedstrijd
KFC Horemans Beerse
FC Charly's
3
1Topschutter top-3
1. Dave Coët 4
2. Frederic Franck 2
3. Haris Sadiki 2


Volgende activiteit
Vergadering KVDV op 16/10/2018
20u, café Sport St-Jozef Rijkevorsel