Geoptimaliseerd voor 1024x768 - Ontwikkeld door Dompi - ©2006

Terug

Vorige pagina - Volgende pagina

16.02.2019   FC Charly's - De Doelgetters : 0 - 2

Vandaag zag FCC de leiders uit tweede klasse in de ogen. De Doelgetters zijn wel een ploeg die ons ligt, want we verloren er nog nooit tegen. We kwamen dikwijls op achterstand, maar wisten altijd nog minstens een punt uit de brand te slepen. (In de heenwedstrijd ging het nog van 3-0 naar 3-3). 15 Charly’s stonden er op het scheidsrechtersblad, de zon was aanwezig, veel supporters en Marc Van den Brande als scheidsrechter.

Het werd een heel gelijk opgaande wedstrijd die zou beslist worden in de minste 10 minuten van FCC van de hele wedstrijd. En dat ware minuut 25 tot 35 in de eerste helft. We kregen weer een paar kut-goalen (sorry voor de woorden) tegen en kregen dat niet meer recht gezet. In de tweede helft was FCC lichtjes baas, maar voor de derde keer in vier wedstrijden slagen we er niet in te scoren ...

En er waren mogelijkheden. Nick Kennis kon 3 keer afdrukken, maar het was net niet genoeg. Haris en Dompi met schoten voorlangs. Tom wiens schot net afgeblokt werd. Dompi kreeg nog grote kans op einde tweede helft, maar hij kon de voorzet van Fré net niet in doel zetten. En dan werd er nog een goal afgekeurd voor discutabel buitenspel. Haris met een mooie actie, pass naar Nick en een laterale bal op de aanstormende Maarten. Goal, maar de scheids dacht er anders over. Dit was beslissing, want met nog een dikke 10 minuten spelen, had een 1-2 de wedstrijd nog helemaal kunnen doen kantelen.

Zetten de Doelgetters hier niets tegenover? Jawel. De Polle moest nog 2 keer goed ingrijpen en hij deed dit met verve. Omdat FCC - zeker in de tweede helft - goed aanviel, konden de Doelgetters counteren. Met een man-op-man achteraan was dit min of meer gevaarlijk, maar echt dreigen werd er niet gedaan.

FCC speelde een goede wedstrijd en had meer verdiend. De realiteit is echter dat we al 7 wedstrijden achter elkaar niet konden winnen. Tijd om aan die reeks een einde te brengen, komende zaterdag op de Rowil!!

Oh ja, toch nog iets wat me beetje tegen slaat van de Doelgetters ... In het woord “cafévoetbal” zit café. Na 10 minuten, 1 consumptie, geen tombola en vooral zonder iets te zeggen, vertrekken, is een beetje not done. Het spijtige is dat we dit meer en meer zien. Maar goed, FCC zal zich hier niet aan laten kennen en volgende week zullen we onze “oude” kantinniers van de Rowil nog eens goed wat werk geven !

Doelpunten
0-1: na geharrewar, wordt de bal voorgegeven vanop de rand van de 16. Deze rolt tergend langzaam door de grote backlijn, zonder dat iemand de bal kan wegwerken. Net voorbij de tweede paal kan een Doelgetter de bal dan overhoeks binnentrappen.

0-2: na een ingooi, draaien 2 Doelgetters zich vrij voor goal. Er volgt een voorzet, die tegen de lat wordt getrapt. De Polle kan de rebound nog stoppen, maar de tweede rebound wordt alsnog binnengetrapt.

Kern
Polle, Dompi, Cé, Fré, Tom K (‘50 Arne DH), Daf, Ken (‘35 Haris), Fino (‘35 Sammeke), Kurt (‘10 Nick), Maarten en Mensur16.02.2019   MvdM : FCC - Doelgetters

Lang geleden dat het zo spannend was voor de eerste plaatsen. Mensur is deze week onze weekwinnaar, maar zeer kort op de voet gevolgd door Nick en Fré.

Congratz !!

1. Mensur - 20 (7)
2. Nick - 16 (8)
3. Fré - 15 (7)
4. Dompi - 14 (6)
5. Cé - 8 (6)
6. Ken - 1 (1)
7. Maarten - 1 (1)
8. Polle - 1 (1)
9. Sammeke - 1 (1)
10. Fino - 1 (1)
10.02.2019   Man van de Match: Harlem 22 - FC Charly's

Slechts 8 stemmen, maar wel een overtuigende overwinning voor Maarten Peeters. Iedereen - buiten hijzelf - stemde voor Maarten. Hij evenaart hiermee een record van Polle, maar daar waren wel veel meer stemmen in betrokken!! Congratz !!!

1. Maarten - 21 (7)
2. Tom K - 7 (3)
3. Sammeke - 6 (3)
4. Polle - 4 (3)
5. Fino - 4 (3)
6. Hans - 2 (1)
7. Kevin - 2 (2)
8. Kurt - 1 (1)
9. Mensur - 1 (1)
10.02.2019   Harlem 22 - FC Charly's : 3 - 3

Laat ons vandaag maar eens beginnen bij het einde. FCC zal het steeds moeilijk hebben tegen ploegen die onderaan het klassement staan. We kregen voldoende mogelijkheden, maar werkten misschien net niet goed genoeg af (Maarten natuurlijk wel met z’n 3 doelpunten). En ja, er was ook wat pech mee gemoeid, getuige een own-goal en een bal die via lichte afwijking perfect valt. Maar het moet ook gezegd worden dat Harlem zeker geen punt gestolen heeft. Ze speelden goed voetbal, hadden een vinnige spits rondlopen en ze benutten hun kansen. Maw een billijk gelijkspel.

Flashforward 1.5u. FC Charly’s was nog eens au grand complet: 15 spelers in een winderig Turnhout. Als alle voetballogica gerespecteerd wordt, dan kan Harlem ons niet meer voorbij in het klassement, maar een overwinning zou daar een zekerheid van maken. Dat zou meteen ook een verlengd verblijf in tweede klasse betekenen, vermits Mengelmoes reeds geschrapt is.

FCC begon zeer goed aan de wedstrijd en zette Harlem vanaf minuut 1 onder druk. Er werd snel gescoord en zowel Maarten (goed gepakt van de keeper en bal op de lat) als Kurt (volley die net naast ging) misten een grote kans. Na de 2-0 volgde wel snel de aansluitingstreffer en even later werd het net geen 2-2 omdat de Polle en de paal er goed tussen zaten.

Na de pauze stond het vrijwel meteen 2-2. Dompi kreeg de bal niet ver genoeg weg, maar het - niet zo hard en goedgerichte - scchot verdween via Kevin langs een verbouwereerde Polle in doel. Maar FCC was niet aangedaan en halfweg kwamen we terug 2-3 voor. In de laatste 10 minuten ging Harlem nog meer vooruit voetballen en - weer met een gelukje - konden ze de 3-3 scoren. Polle moest zelfs nog een paar keer goed tussenkomen (rechtstreekse corner bijvoorbeeld), maar scoren werd er niet meer gedaan. Eindstand: 3-3.

Zoals eerder al gezegd, een billijk gelijkspel. Positief voor ons: niet verloren en voor het eerst in 3 wedstrijden terug gescoord. Volgende week gaan we er weer tegenaan. Met inzet en voetbalplezier! Wedstrijd om 15u00 op het C-terrein van Oostmalle Sport en dit tegen de Doelgetters, de leiders uit tweede klasse!

Doelpunten:
0-1: diepe bal van Ken, die slecht ontzet wordt door een verdediger. Maarten zo alleen voor de keeper en zonder twijfelen binnen
0-2: Sammeke ontzet vanachter uit en stuurt zo ineens Maarten diep. Maarten omspeelt de keeper en kan makkelijk binnen leggen
1-2: een schot van net buiten de 16, die via de paal binnen gaat
2-2: een schot van buiten de 16, die via Kevin in doel gaat. De Polle volledig op verkeerde been
2-3: Nico VD met een diepe bal die Maarten weer alleen voor de keeper zet. Maarten twijfelt ook deze keer niet en maakt zijn hattrick compleet.
3-3: aanval over rechts. De voorzet wordt nog net door Hans aangeraakt, waardoor ook Dompi op verkeerde been staat. Daarachter kan middenvelder van Harlem makkelijk binnen trappen

Kern:
Polle, Hans DC, Kevin (‘45 Cé), Sammeke, Fré, Ken (‘35 Dompi), Fino, Daf (‘35 Nico VD), Tom, Kurt (‘35 Mensur) en Maarten28.01.2019   Q(F)CC - Top weekend !

Vermits de voetballers het op het plein niet mochten tonen, hebben de quizzers zich dan maar van hun beste kant getoond!

Vrijdag 25 januari - Quiz KLJ Sint-Lenaarts

Op vrijdagavond werd er bijna een dubbelslag geslagen. De quiz van de KLJ van Sint-Lenaarts was een echte Guy Stoffelen quiz! FCC stond heel de avond op kop en won uiteindelijk met 6 punten voorsprong op het nummer 2. (Score van 173 op 191). Een late eindspurt van team XXX zorgde er voor dat we 3 pinten te kort kwamen voor de zuipbeker...

Qarly’s: Tim, Ben, Rob, Luc, Koen en Dompi


Zaterdag 26 januari - Vlimmeren Kwist

Ook zo’n jaarlijks toppertje: de quiz van Vlimmeren Sport. (Mede-) Opgesteld en gepresenteerd door Vincent De Houwer. Niet altijd even makkelijk, maar wel heel spannend. Dat bleek ook bij de einduitslag. De top-5 werd slechts gescheiden door 3.5 punt. Q(F)CC wist 159 punten te scoren (op 202.5), maar dat bleek één puntje te weinig voor de overwinning. Het werd dus zilver i.p.v. goud.

Ook nog te vermelden: “Perte Totale” met (ex-) Charly’s Kris VDS, Nico VDP, Sam M, Peter VDS, Hans M en Jan B, kwam net een paar pinten te kort voor de zuipbeker!

Qarly’s: Tim, Ben, Rob, Luc, Koen en Dompi25.01.2019   Activiteiten 2019

Goedemiddag aan allen,

Ook in 2019 zullen we met FCC allerlei activiteiten organiseren. Het zullen er niet zoveel zijn als vorig jaar, maar toch ...

Noteer ze alvast in jullie agenda! Op tijd en stond zullen we meer informatie bekend maken!

Zaterdag 09/03 - 8ste 90's Party (gratis inkom voor leden)
Zaterdag 11/05 - Teerfeest (we zoeken nog sexy naam)
Vrijdag 02/08 - Kroegentocht
Zondag 04/08 - Blow-up Games (indien genoeg interesse)
Zaterdag 10/08 - Jaarlijkse BBQ
Zaterdag 24/08 - Kamping Kitsch (indien genoeg interesse)
Vrijdag 25/10 - 31ste Algemene Quiz
Zaterdag 30/11 - Groot Sinterklaasfeest

Nog in te plannen
FCC Awards (september 2019)

En dan denk ik dat we grootste activiteiten hebben gehad !

Tot daar!25.01.2019   FC Beuckie - FC Charly's : 1 - 0

Vorig weekend moesten we de wei in voor de derby tegen FC Beuckie. Allez, een wei ... Ik ken boeren die er hun koeien niet op zouden durven los laten ... De scheids had nog een probleempje met z’n banden, waardoor de wedstrijd met een half uur vertraging op gang werd gefloten.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar een boksjury zou - op punten - toch licht voordeel geven aan FCC. Grote kansen werden er echter niet genoteerd.

FCB kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamer. Ze creëerden meteen enkele grote kansen die de Polle pareerde of die - soms onbegrijpelijk - gemist werden. Na zo’n 15 minuten werd het dan toch 1-0. Een buitenspelval die niet goed open klapte en de Polle werd eenvoudig verslagen. Daarna ging FCC weer beter spelen en werd er meer en meer druk op de verdediging van FCB gelegd. FCC geraakte echter niet aan een echt grote kans. Schoten gingen voorlangs of botsten over een voet. FCB counterde gevat, maar ook zij kwamen niet meer tot scoren.

Voor de tweede week op rij verliest FCC met een Daum-score. Als je niet scoort, kan je natuurlijk niet winnen. Door de sneeuw en het uit-competitie-zetten van Mengelmoes moeten we dit weekend niet sjotten. Volgende week gaan we er weer volledig voor tegen de familie Horemans !

Kern: Polle, Dompi, Kurt (‘20 Daf), Sammeke, Kevin (‘35 Nico VD), Fino, Haris (‘50 Ken), Mensur, Tom K, Fre en Maarten. [Shane]22.01.2019   Q(F)CC op plaats 13

De 25ste quiz van Statie ‘k Wist ‘t! Proficiat met jullie jubileum!!

Op deze enorm sterk bezette quiz (lees Wellomb Nieblont, Spaghetticomité, Huurlingen, Aardwormen ...) wisten we toch een mooi eindresultaat te boeken. Mits een betere datum-ronde zat zelfs plaats 6 er in ...

Uiteindelijk dus 123 punten op 158 (77.8%) en een 13de plaats op 34 ploegen!

Q’Arly’s: Tim, Lex, Koen, Rob, Luc en Dompi21.01.2019   Wedstrijd tegen Mengelmoes gaat niet door

Omdat Mengelmoes teveel forfait geeft, zijn ze uit het verbond gezet. Er zal dus zaterdag geen voetbal zijn!20.01.2019   MvdM: FC Beuckie - FC Charly's

De Polle werd voor de tweede keer op rij verkozen tot Man van de Match. Mensur en Dompi vervolledigen het podium.

1. Polle - 28 (10)
2. Mensur - 16 (8)
3. Dompi - 10 (5)
4. Sammeke - 5 (3)
5. Fino - 5 (4)
6. Tom K - 3 (1)
7. Fré - 3 (3)
8. Kevin - 1 (1)
9. Nico VD - 1 (1)

Inloggen
Log in
Registreer


Volgende wedstrijd
FC Rowil
FC Charly's
23/02/2019
15:00
Statistiek


Vorige wedstrijd
FC Charly's
De Doelgetters
0
2Topschutter top-3
1. Dave Coët 7
2. Maarten Peeters 7
3. Kurt Marynissen 4


Volgende activiteit
Quiz Basket Malle op 22/2/2019
Parochiezaal Westmalle. 6 Pers. 20u00